Om os

La Mimosa drives af Inger Haugaard, der har boet i Toscana siden 1982 og bl.a. arrangeret studie- og forretningsophold og fungeret som guide og tolk for studiegrupper, institutioner, virksomheder og mange andre. Hertil kommer kurser i italiensk madlavning og foredrag om italiensk pædagogik mm. Siden år 2000 har Inger Haugaard drevet La Mimosa sammen med sin mand, Ole, der også beskæftiger sig med sprogvidenskab. I årenes løb har vi haft hundredvis af gæster i vores ferielejligheder, og mange af dem er i dag stamgæster. Vi har endda haft den fornøjelse at afholde bryllupsreception på terrassen for et par af vores danske gæster, efter at de var blevet viet i den lokale, katolske kirke! Mere romantisk bliver det ikke.

Bagsiden med trappen op til Il Fienile og Il Granaio

La Mimosa er en gammel landejendom, hvor der i århundreder (formentlig) er blevet dyrket vin og oliven. Vi har stadig to små vinmarker, og på grunden findes omkring 600 oliventræer, der hvert år i november høstes og bliver til den fineste, koldpressede jomfruolivenolie (extra vergine). Derudover producerer vi også et lille parti af vores egen Chiantirødvin. Både olivenolien og vinen kan købes med hjem af gæsterne.

Der høstes oliven i november

Bag ejendommen ligger vores lille skov, som man kan vandre i, og som bl.a. rummer hjortevildt og vildsvin. Tidligt om morgenen kan dyrene finde på at nærme sig huset for at stjæle druer i vinmarkerne. De er dog meget sky, så vi ser dem kun sjældent.

Den nærmeste lille landsby er Brollo, men 3 km væk ligger Figline Valdarno, der er en lidt større by med indkøbsmuligheder, et hyggeligt torv med barer osv.

Vi taler dansk, italiensk, engelsk, tysk og fransk.